Follow on Bloglovin

donderdag 20 februari 2014

Workouts - De beste "at home exercises"

Nike | Body



Veel mensen denken dat je om fit te worden, naar de sportschool moet. Natuurlijk moedig ik je echt aan om naar de sportschool te gaan, maar als je wat minder te besteden hebt, kun je thuis toch ook goede "workouts" doen. Ik heb hier een paar oefeningen op een rijtje gezet die je eigenlijk wel aan je routine MOET toevoegen wanneer je thuis oefeningen gaat doen, succes!


1. Burpees


Exercises that Reduce Cellulite | How To Lose Weight Fast
Een burpee is een echte "full-body exercise", wat dus wil zeggen dat je je hele lichaam gebruikt (haha duhh). Klinkt heel leuk natuurlijk, maar je hebt er dus wel degelijk iets aan. Met burpees verbrand je ongelooflijk veel calorieën, omdat ze super intensief en zwaar zijn. 
Je begint door met je armen in de lucht één keer omhoog te springen. Wanneer je landt, ga je meteen door je hurken met je handen aan de grond. Spring daarna met 2 benen tegelijk naar achteren waardoor je in de "push-up houding" komt, spring hierna met je benen tegelijk weer terug in de hurk houding en spring daarna weer met je armen in de lucht omhoog.
Je kan burpees ook iets minder intensief maken (plaatje hierboven). Je springt dan niet in de lucht, maar komt gewoon overeind (gaat rechtop staan). Luister altijd naar je lichaam en bouw rustig op! 


2. Planken

💗

Je hebt bij planken vast zo'n beeld in je hoofd van al die domme plaatjes op facebook van mensen die planken op bankjes in het park enzo (I know, I know...), maar deze plank is toch net een ander verhaal. 
Planken is verschrikkelijk zwaar en een echte "buikvet killer". Voor de rest is het ook goed voor je armen, billen, schouders en benen! 
Neem plaats in de push-up houding, maar leun in plaats van op je handen, op je onderarmen (ellebogen). Je rug moet gestrekt zijn en mag dus niet hol of bol zijn. Begin met een plank van 10 seconden waarna je het steeds kan verlengen met 5 of 10 seconden. 


3. Jumping Jacks



Ook deze oefening is, net als de burpee, een full-body exercise. Net als bij touwtje springen gebruik je zo ongeveer wel alle spieren in je lichaam en verbrand je erg veel vet en calorieën. 
Bij jumping jacks begin je gewoon "staand" zeg maar. Daarna spring je en land je met je benen gespreid, je armen gaan mee in deze beweging en breng ze boven je hoofd op het moment dat je landt. Je springt meteen weer je benen bij elkaar, je brengt je armen weer naar beneden. 


4. Sumo squats


                      Untitled

Net als bij gewone squats moeten sumo squats goed uitgevoerd worden wil je er iets aan hebben. Bij sumo squats plaats je je benen uit elkaar (wijs wel met je tenen naar voor). Verder maak je eigenlijk gewoon de "normale" squat en doe deze zo diep als je kunt. Het voordeel van sumo squats is dat de binnenkant van je bovenbenen (dijen) extra wordt aangesproken. No more flabby thighs! 



Het zou natuurlijk (tip!) een slim idee zijn om al deze oefeningen samen te voegen tot een soort complete, full-body workout, door iedere oefening een paar keer te herhalen en met elkaar af te wisselen. 
Probeer zo bijvoorbeeld een kwartiertje vol te krijgen met wat routines van deze oefeningen en herhaal ze iedere dag, je merkt vanzelf verschil!

Veel succes, liefs x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten